Ontwikkel jezelf!

Hoe begin ik een goed gesprek? Op welke manier ontwikkel ik mijn sociale netwerk, en hoe voorkom ik nou dat ik ’s nachts blijf liggen piekeren? Deze en veel andere vragen komen aan bod bij de bijeenkomsten op de zaterdagochtenden. Lees hieronder welke onderwerpen wanneer aan bod komen: 

1. Mindful ouderschap (7 oktober 10.00 – 12.00 uur)
Een inspirerende special voor ouders met opvoedingsstress.
In deze special ervaren ouders hoe je door Mindfulness relaxter kunt zijn in de opvoeding van je kind(eren). Door mindfulness-technieken toe te passen verbetert de sfeer in huis en het contact met kind(eren). Mindful ouderschap helpt je om uit je automatische opvoedpatronen te stappen en bewust te worden van je handelen.

2. Assertiever in 2 uurtjes (4 november 10.00 – 12.00 uur)
Je niet laten ondersneeuwen, een ander ook niet afblaffen en toch opkomen voor jezelf. Voor veel mensen blijkt dat niet eenvoudig. Een goede reden om een flitscursus assertiviteit te doen. In één ochtend leer je de basisprincipes van een assertief gesprek en oefen je daarmee. Daarna kun je er in de praktijk zelf mee aan de slag.

3. Leren mediteren (2 december 10.00 – 12.00 uur)
Leren mediteren in één ochtend? Nee natuurlijk niet. Maar deze special geeft wel een voorproefje van wat mediteren is en hoe meditatie je helpt om rust in je lijf te brengen en kalmte in je hoofd. Na deze special kun je thuis zelf verder aan de slag met de oefeningen uit de special.

4. Wat kan ik, wat wil ik (6 januari 10.00 – 12.00 uur)
Waar loop ik warm voor, wat geeft me energie (en wat niet), wat kan ik goed, en waarmee zou ik graag bezig zijn. Tijdens deze special gaan deelnemers met deze vragen aan de slag. Op een heel praktische en uitdagende manier. Gewoon om zichzelf weer eens te inspireren, meer zicht te krijgen op talenten en hoe je die optimaal kunt inzetten.

5. Sociaal netwerken (3 februari 10.00 – 12.00 uur)
Een goed sociaal netwerk leidt tot vriendschappen, goede gesprekken en plezierige activiteiten.
En een goed netwerk kan ook helpen met praktische zaken bij ziekte, scheiding, etc.
In een tijd waarin steeds minder hulp beschikbaar is, wordt het belang van een eigen netwerk groter.
In deze special brengen deelnemers hun netwerk in kaart, inventariseren zij hun behoeften en gaan na hoe hun netwerk daar wellicht in kan helpen.

6. Een goed gesprek (3 maart 10.00 – 12.00 uur)
Of het nu een gesprek is met je kind, je partner, collega of vriend; een goed gesprek begint bij jezelf. Lopen jouw gesprekken wel eens spaak, of ontstaan er wederzijds irritaties, dan kunnen een aantal simpele gesprekstechnieken je helpen om de communicatie en het contact te verbeteren. In deze special ga je daarmee aan het werk.

7. Stoppen met piekeren (7 april 10.00 – 12.00 uur)
Af en toe eens diep nadenken over moeilijke situaties of problemen? Niks aan de hand. Want zo kom je tot een oplossing of een plan van aanpak. Maar wanneer er sprake is van piekeren blijft dat vaak uit. Je cirkelt telkens in dezelfde gedachten rond zonder dat er een oplossing komt. Vaak ook ’s nachts in de donkere uurtjes. In deze special komen een aantal technieken aan bod die kunnen helpen om met piekeren te stoppen.

8. Geluk uit een doosje (5 mei 10.00 – 12.00 uur)
Een creatieve special waarin je je eigen geluksdoosje maakt en vult. Exclusief materiaalkosten.

Kosten
Deelname kost per ochtend € 25,-
De ochtenden worden begeleid door Inge Nix, o.a. docente meditatie en mindfulness.